Monday, September 21, 2015

Είναι υποχρεωμένος να πετύχει






Του Κωστή Μπασογιάννη

Είναι υποχρεωμένος να πετύχει

Τεράστια ευθύνη και μεγάλη ευκαιρία δίνει ο ελληνικός Λαός προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, τον μόνο Έλληνα πολιτικό που πολιτεύεται πλέον σε επίπεδο πλανητικό, αρα έχει την ευκαιρία και τη δυνατότητα να διεθνοποιεί το Ελληνικό πρόβλημα και να θέτει έγκυρους και ρεαλιστικούς πολιτικούς στόχους με σοβαρή πιθανότητα επιτυχίας. Η ήττα της εγκληματικής οργάνωσης  «Ν.Δ.» και των νεοφιλελεύθερων κολαούζων της, που αντιπροσωπεύουν φανερά και με περισσή θρασύτητα τον υπόκοσμο των καπιταλιστών και των διεθνών μονεταριστικών συμφερόντων, ήταν μια ακόμη νίκη του Λαού μας. Είναι ο Λαός αυτός που αποδοκιμάζει ολόκληρο το φαύλο σύστημα που κυριάρχησε και χρεοκόπησε την Ελλάδα είς βάρος του και υπέρ των αετονύχηδων κερδοσκόπων.

Ο πρωθυπουργός έχει πλέον την ευκαιρία να αποδείξει σε όλους μας, αν πραγματικά μπορεί, αυτό που ισχυρίστηκε προεκλογικά· ότι οι κινήσεις τής προηγούμενης περιόδου ήταν μια λελογισμένη τακτική υποχώρηση και δεν συνοδεύτηκε από αλλαγές στην στρατηγική στόχευσή του, που ο ίδιος υποστηρίζει ότι είναι αριστερή και κοινωνιοκεντρική.

Ο Λαός που τον ψήφισε περιμένει πριν από όλα τρία πράγματα:

1. Την άμεση απονομή δικαιοσύνης και την παραδειγματική τιμωρία όλων των υποκοσμικών στοιχείων που λυμαίνονται τη χώρα επί σαράντα χρόνια, την καταπολέμηση του μιντιακού συστήματος που τους ανήκει και με τόσο θράσος υποστηρίζει το φαύλο σύστημά τους  και την αποζημίωση της κοινωνίας για την πολιτική και οικονομική ζημιά που αυτά της προκάλεσαν.

2. Την επείγουσα διοικητική και παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας με στρατηγικό στόχο την αύξηση της εθνικής ανεξαρτησίας και άνοδο του επιπέδου αυτάρκειας της χώρας.

3. Την άμεση δρομολόγηση νομοθετικού έργου που να οδηγεί με αποτελεσματικότητα στην ανακατανομή του πλούτου προς όφελος της εργατικής τάξης και των αδυνάμων οικονομικά ομάδων, όχι με μέτρα ελεημοσύνης και αργομισθίας, αλλά με ένταξή τους στην παραγωγική διαδικασία με δίκαιη αμοιβή.

Ας καταλάβουν κάποιοι ότι το κόμμα ΣυΡιζΑ δεν πρόκειται να κάνει κάποια επανάσταση ούτε να φέρει το Σοσιαλισμό στην Ελλάδα. Ο Ελληνικός λαός όμως εμπιστεύτηκε κυρίως τον πρόεδρό του και σχεδόν μόνον αυτόν και του ανέθεσε την βαρύτατη ευθύνη της εξόδου από το παρόν αδιέξοδο, της οποίας κατα τη γνώμη μου μόνο αν προχωρήσει από αύριο κιόλας στις παραπάνω ενέργειες, θα αποδειχθεί άξιος και επαρκής.

Καλά μυαλά στον Αλέξη Τσίπρα και καλή του επιτυχία για το καλό όλων μας.


b.



No comments:

Post a Comment